Klimasprintgruppen
Klimaindsats er et af FN’s 17 verdensmål, som forpligter 193 lande til at kæmpe mod klimaforandringer og deres konsekvenser.
Klimasprint i Ungdommens Røde Kors
FN’s verdensmål nr. 13 Klimaindsats skal nås inden år 2030, og det vil kræve en stor indsats af lande, regeringer, civilsamfundet og af os som borgere at indfri alle mål. I ungdommens Røde Kors tror vi på, at alle kan være noget særligt for nogen. For at kunne indfri verdensmål nr. 13 klimaindsats skal også børn og unge have troen på, at deres handlinger før en stor forskel – også på udfordringer, der kan virke uoverskuelige og svære.
Verdensmålene er en holistisk dagsorden og favner både de økonomiske, sociale og klimamæssige aspekter af vores samfund. For at komme klimaindsatsen nærmere mener vi i ungdommens Røde Kors at:
- Det er vigtigt at de unge involverer sig i arbejdet med klimaindsat
- Civilsamfundet har en vigtig rolle at spille, da vi kan hjælpe inge med at tage ejerskab over klimaagendaen og omsætte FN’s mål til handling.
URK fokuserer på verdensmål nr. 13: Klimaindsats.
Klimasprintgruppen
I klimasprintgruppen reflekterer, udvikler og drømmer vi stort, sammen. Vores ambitionsniveau er højt, da vi tror på den enkeltes handlekraft og ønsker at tage del i vores kollektive medansvar som individer i den vestlige verden i 2021. I klimasprintgruppen er der højt til loftet; alle idéer er velkomne og der findes ingen dumme spørgsmål. Udover at det skal være lærerigt og meningsgivende at være med i klimasprintgruppen, er vores håb at gruppen skal danne ramme om hyggelige venskaber og relationer bygget op omkring et stærkt URK-fællesskab.
Klimasprint med frivillige som facilitatorer
Vi tager rundt på skoler, til events, m.m. og holder gratis workshops med børn og unge, hvor de udvikler deres evner som sociale entreprenører, inden for området klima og bæredygtighed. De lærer om aktivt medborgerskab og ser, at de selv kan handle og gøre noget for deres lokalsamfund og for verden. Vi tager udgangspunkt i deltagernes evner og hverdag, og vi arbejder derfor under mantraet: FRA KLIMAMÅL TIL HVERDAGSMÅL.
Børnene og de unge bliver styrket i innovativt mindset og finder troen på, at de selvfølgelig kan være med til at løse klimaudfordringer i deres lokalområde – og i verden. I et Sprint går det stærkt (deraf navnet) og dette skyldes at vi ønsker at lære deltagerne, at der ikke behøver være langt fra idé til handling.
Klimasprint er i imidlertidig sat på pause. Er du interesseret i et samarbejde, så skriv til info@urk.dk
at 20 danske kommuner vil være klimaneutrale i 2050?
108
liter
vand bruger hver dansker i gennemsnit pr. dag
65
kg
mad smider hver dansker i gennemsnit ud om året
802
kg
skrald smider hver dansker i gennemsnit ud hvert år
-
Vil du være med?
Klimasprintgruppen er en national frivilliggruppe, som arbejder med FN’s verdensmål nr. 13 Klimaindsats. Vi ønsker med denne klimasprintgruppe at skabe et bæredygtigt fællesskab forankret i Ungdommens Røde Kors og med FN’s verdensmål som omdrejningspunkt. Projektet er imidlertidigt sat på pause, men hvis du gerne vil være frivillig, så skriv til info@urk.dk eller læse mere her
-
Hvad er et klimasprint?
Et klimasprint er et idéudviklings-forløb, hvor man kort lærer om verdensmålene og udvikler idéer til, hvordan man kan arbejde med dem og finde lokale løsninger på globale problemer. Forløbet faciliteres af en gruppe bestående af frivillige ildsjæle, men fokuserer på aktiv-læring og har til mål at aktivere børn og unge og få dem til at engagere sig i – og handle på klimaforandringerne.
Facilitatorerne vil altid bestræbe sig på at tilpasse forløbet, så det passer til deltagernes faglighed og kendskab til verdensmål nr. 13 Klimaindsats. Varigheden og formen kan varieres. Et klimasprint kan udformes som en workshop på én dag (minimum tre timer) eller spredes over én eller flere uger.
The best way to get started is to stop talking and begin doing